Wednesday, February 7, 2024
AktualeLajme

Eksportohen 2.500 copë mbulesa të veturave

Foto-Intertex 3Fabrika Intertex, në Gjakovë të martën  ka nisur dërgesën e parë për eksport të mbulesave për makina, eksport ky i cili realizohet për herë të parë pas gjashtëmbëdhjetë viteve. Në këtë ceremoni mori pjesë edhe e para e komunës Mimoza Kusari Lila e cila u shprehë e lumtur për dërgesën e parë drejtë tregut të Suedisë.

” Duket një hap i vogël, por një simbolikë e madhe për Gjakovën pasi ka filluar të eksportojë dhe njëherit shprehem se jam e sigurt që me hapjen e parkut të biznesit do të zhvillojmë edhe kapacitete tjera” ka pohuar kryetarja  Kusari Lila, e cila për këtë i është adresuar që nga viti I kaluar Agjencionit Kosovar të Privatizimit, që të jep në shfrytëzim pronën e disa ish- ndërmarrjeve shoqërore.

Në kontingjentin e parë eksportues janë 2.500 copë mbulesa të tilla që do të dërgohen në qendrën e kompanisë Trox, e cila edhe është investitori e kësaj fabrike në Gjakovë.

Ardita Rizvanolli, menaxhere e kompanisë “Intertex” ka bërë të ditur se pas këtij kontingjenti, në javën tjetër do të eksportohen 2.750 mbulesa ndërsa në muajin qershor pritet të dyfishohet kapaciteti i punëtorëve, si dhe kapaciteti i prodhimtarisë së mbulesave, e poashtu pritet të fillojë  edhe linja tjetër e prodhimit që ka të bëjë me prodhimtarinë e jelekëve antiplumb për ushtrinë amerikane.