Monday, June 10, 2024
Lajme

Fillon koha e verës, nga ora 2 bëhet 3 !

Natën nga e shtuna e sontme në të dielen, më saktë neser 26.Mars 2023 në orën dy pas mesnate, mbaron ora dimërore dhe fillon koha e verës dhe akrepat duhet lëvizur një orë para. Ideja kryesore e ndryshimit të orës është përdorimi më i mirë i dritës natyrale të ditës. Lëvizja e orës një orë përpara në pranverë do të thotë që do të kemi më shumë dritë të ditës gjatë mbrëmjeve të verës.

Ora verore fillon të dielën e fundit të marsit dhe përfundon të dielën e fundit të tetorit. Sonte akrepat e orës do të lëvizin nga ora dy në tre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *