Monday, April 15, 2024
AktualeLajme

Intelektualet gjakovarë kujtojnë miqesine me popullin amerikan

Me rastin e 12 vjetorit të ngjarjeve tragjike të 11 shtatorit,  që shkaktuan pikëllimin e thellë të mbarë botës demokratike, shoqata e intelektualëve Jakova, në një konferencë me gazetarë të mbajtur sot ka  shprehë ngushëllimet më të thella për familjarët që humben më të dashurit e tyre dhe shprehë admirimin ndaj Qeverisë Amerikane për luftën e pandërprerë kundër akteve terroriste që cenojnë demokracinë .

Masar RizvanolliKryetari I shoqatës së Intelektualeve Jakova, Masar Rizvanolli i bëri një vështrim marrëdhënieve të mira tradicionale mes popullit amerikan dhe shqiptar nëpër shekuj, ndërsa tha se shoqata shprehë admirimin e thellë për luftën e suksesshme në mbrojtjen e demokracisë ndërkombëtare që zhvillojnë Shtetet e Bashkuara të Amerikës, miku i përjetshëm I popullit shqiptarë,  që na  ndihmoi  në fitoren e Pavarësisë së Kosovës.