Wednesday, June 5, 2024
Lajme

Në 6 muajt e parë të këtij viti 15 lindje më pak se vitin e kaluar në të njejtën periudhë

Nga viti në vit po shënohet rënie e numri të lindjeve edhe në komunën e Gjakovës. Sipas të dhënave të Sektorit të  Gjendjes Civile të Kuvendit të komunës së Gjakovës, gjatë gjashtë muajve të parë të këtij viti në komunën e Gjakovës kanë lindur 1 mijë e 131 foshnja, 15 më pak se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Gjatë kësaj periudhe raportuese ka pasur 123 raste kur prindërit i kanë regjistruar me vonesë fëmijët e tyre.

Vetëm në repartin e lindjeve të Spitalit të përgjithshëm Isa Grezda në gjashtë muajt e parë të këtij viti  kanë lindur 809 foshnja. Prej tyre 418 djem dhe 391 vajza. Ndërkaq në  Klinikën e Gjinekologjisë në Qendrës Klinike Universitare të Kosovës ku frekuentojnë nga e gjithë vendi,  u lindën 4 mijë e 379 foshnje, 200 më shumë se sa në vitin e kaluar për të njëjtën periudhë kohore .

Edhe gjatë kësaj periudhe ka dominuar dëshira e prindërve për ti emëruar më të dashurit e tyre, vogëlushet  me emra bashkëkohorë, por duke  mos i harruar edhe emrat tradicional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *