Thursday, June 6, 2024
Lajme

Në testin e maturës të parët maturantët e shkollës së muzikës dhe të gjimnazit

Anipse në rrethana të çrregulluara nga pandemia Covid, më në fund u mbajt testi i maturës ku të gjithë 26 maturantët  e shkollës së muzikës, “Prenk Jakova” kaluan me sukses.

Tek shkollat me numër të madh maturantësh, tradita e suksesit, angazhimit të nxënësve dhe mësimdhënësve të gjimnazit, ka reflektuar edhe me këtë rast.  Maturantët e “Hajdar Dushi-t”  edhe  këtë vit kanë arritur rezultatin më të lartë në nivel të komunës. 91.75 % e tyre kanë arritur të kalojnë këtë test, që është rreth 21 %  më i lartë se rezultatet e maturantëve në nivel të komunës së Gjakovës.

Në nivel të komunës nga 1 mijë e 296 maturant sa i janë nënshtruar këtij testi, 912 apo 70.37 %  kanë dalë me rezultate pozitive.

Veç gjimnazit “Hajdar Dushi”, mbi mesataren e komunës kanë dalë edhe nxënësit e shkollës së mesme të mjekësisë “Hysni Zajmi”. Nga 343 maturantë sa i janë nënshtruar testit, 260 apo 77.55 % kanë përfunduar me sukses.

Ndërkaq me rezultat të plotë kanë dalë edhe 26 nxënësit e shkollës së muzikës, “Prenk Jakova”. 

Ndërkaq, në shkollat tjera të mesme, rezultatet nga ky test ka qenë nën mesataren e nivelit komunës.

Në shkollën e mesme ekonomike “Kadri Kusari” me rezultat pozitiv kanë dalë 42.12 % e maturantëve, ndërkaq në shkollën e mesme teknike “Nexhmedin Nixha”, testin e kanë kaluar 37 maturantë, apo 41.01 %.

Sukses më i dobët është shënuar në gjimnazin “Asllan Berisha” në Rogovë, ku testin  e kanë kaluar vetëm 13 maturantë, apo 31.1 % e atyre që kanë pasur të drejtë në testim. Maturantët që nuk e kanë kaluar testin në afatin e parë e kanë edhe një mundësi më 10 tetor, ku është paraparë të mbahet testi i dytë.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *