Saturday, April 27, 2024
AktualeLajme

Vazhdon fushata kundër migrimit ilegal

migrimi​Ministria e Integrimit Evropian në bashkëpunim me Zyrën Zvicerane në Kosovë po vazhdon turneun informativ me autobus, në 40 lokacione të Kosovës, në kuadër të fushatës gjithëpërfshirëse për procesin e Liberalizimit të Vizave në Kosovë.

Komuna e Gjakovës ishte sot nikoqire e turneut me autobus, të cilët qytetarët u njoftuan nga aktivistët e fushatës “Rrugët e Çeluna” mbi liberalizimin e vizave dhe vetëdijesimin për migrimin ilegal.

Qytetarët e Gjakovës kanë marrë shpjegime lidhur me vështirësitë në rrugët e daljes në perëndim, për rreziqet që mund të hasin dhe për mënyrën e jetesës së emigranteve shqiptarë në vendet e ndryshme të botës.

Aktivistët të cilët janë duke vizituar çdo komunë, përveç informacioneve, po shpërndajnë edhe broshura, bluza dhe materiale promovuese për informimin sa më të saktë të qytetarëve për procesin e liberalizimit